Mijn telefoon is gestolen, wat nu?

Wanneer uw telefoon gestolen wordt of u uw toestel bent kwijtgeraakt dan is dit niet alleen heel vervelend, maar de vinder of dief van het toestel kan ook misbruik maken van het toestel en hoge gebruikskosten veroorzaken.

Er kan bijvoorbeeld ongelimiteerd gebeld worden met het toestel (op uw kosten), maar tegenwoordig kunnen mobiele telefoons veel meer. Dit betekent ook dat er op vele andere manieren misbruik gemaakt kan worden van het toestel. Vaak staan er gevoelige zakelijke of persoonlijke gegevens op uw telefoon, zoals fotomateriaal, emails, afspraken, etc. Ook heeft de dief of vinder toegang tot alle accounts en apps waarvoor u automatisch inloggen heeft ingeschakeld.

Volg het onderstaande stappenplan om misbruik van uw toestel te voorkomen.

STAP 1: Blokkeer uw simkaart

Om ervoor te zorgen dat de vinder of dief niet op uw kosten kan gaan telefoneren of internetten, is het belangrijk dat u direct uw simkaart laat blokkeren bij uw provider. Alle gebruikskosten die gemaakt worden tot het moment van blokkeren, worden door de mobiele operator namelijk nog bij u in rekening gebracht.

STAP 2: Aangifte doen

In het geval van diefstal moet u zo snel mogelijk aangifte doen bij de politie.

STAP 3: Registreer uw toestel bij MobiMY

Heeft u uw toestel nog niet geregistreerd in de MobiMY database? Doe dat dan zo snel mogelijk, zodat iedereen die de status van uw toestel opvraagt kan zien dat deze als gestolen is geregistreerd. Het MobiMY Register wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt door mensen die op zoek zijn naar een tweedehands mobiele telefoon, maar we werken ook wereldwijd samen met meer dan 95 telecomoperators en zakelijke partners zoals opkopers en marktplaatsen.

Door uw toestel bij ons te registreren, maakt u het voor de dief lastiger om uw toestel door te verkopen op de tweedehandsmarkt of te gaan gebruiken. Tweedehandskopers kunnen de status van uw toestel bij ons controleren alvorens zij overgaan tot aanschaf, maar ook organisaties zoals banken en verzekeraars werken steeds vaker samen met MobiMY.

/var/www/app/storage/views/dcef6a2195a3400d9ba48b103d015155:253:
array (size=3)
  '_sf2_attributes' =>
    array (size=1)
      '_token' => string 'OETvUGH1G1uSbzefDceYhG9cDoBWlLMEr0oM9Wh7' (length=40)
  '_sf2_flashes' =>
    array (size=0)
      empty
  '_sf2_meta' =>
    array (size=3)
      'u' => int 1574371507
      'c' => int 1574371507
      'l' => string '8640000' (length=7)