Waar moet ik op letten bij het kopen van een tweedehands telefoon?

STAP 1: Vraag de verkoper naar het IMEI-nummer van het toestel

Dit is het unieke 15-cijferige* identificatienummer van een mobiele telefoon. Het IMEI-nummer van een toestel is op meerdere manieren te achterhalen:

STAP 2: Controleer de status van het toestel in het MobiMy IMEI Register

Voer hieronder in het zoekveld het IMEI-nummer van het toestel in, en druk enter. Wanneer het toestel in de database wordt gevonden, is het mogelijk dat de 'verkoper' niet de rechtmatige eigenaar van het toestel is. Wij raden u aan om extra alert te zijn. U kunt bijvoorbeeld vragen naar een aankoopbon of ander bewijs. Wanneer het toestel niet in de database wordt gevonden, geeft dit geen 100% garantie dat het toestel op een eerlijke manier is verkregen. Wij raden u ook in dit geval aan om bij de verkoper te informeren naar de herkomst van het toestel.

/var/www/app/storage/views/dcef6a2195a3400d9ba48b103d015155:253:
array (size=3)
  '_sf2_attributes' =>
    array (size=1)
      '_token' => string 'RIOLBNMWknXKBQzNybPsmagA6AGtECM0I2gFuvS8' (length=40)
  '_sf2_flashes' =>
    array (size=0)
      empty
  '_sf2_meta' =>
    array (size=3)
      'u' => int 1574375249
      'c' => int 1574375249
      'l' => string '8640000' (length=7)